Ajándékötlet: Milyen alkalomra milyen italt adjunk ajándékba?

Italt ajándékba adni elfogadott szokás. De vajon melyik alkalomhoz mi illik? Létezik-e egyáltalán erre vonatkozó etikett? Íme, néhány ajándékötlet és tipp.

Fiatalok ajándékba adott sörrel koccintanak.

Szigorú szabály nincs, de úgymond javasolt irányelvek azért vannak. Melyek ezek?

Mikor adjunk bort és mikor lehet sört ajándékozni?

A több személyhez köthető ünnepeken általában bort vagy pezsgőt szokás adni. Úgy, mint karácsony, lakásavató, esküvő vagy bármilyen családi évforduló. A születésnapokra, névnapokra ugyancsak jó választás a bor, de ezen alkalmakkor már jobban figyelembe vehető a megajándékozott személyes ízlése is. Ezekre az ünnepekre akár már egy különleges sörkészlet is választható. 

Alapvető irányelv, hogy a hivatalosabb alkalmakkor inkább elegánsabb italokkal kedveskedjünk. Úgy, mint bor, pezsgő vagy whisky. A lazább, barátságosabb alkalmakra mehet a sör. Grillpartira, sporteseményre, hétköznapibb összejövetelre ez utóbbi ideális választás. Illetve nyári, szezonális meglepetésként is kiváló, ahogy a fiatalabb generáció megajándékozásához is jó ötlet.

A bor inkább a formális események ajándéka. Hivatalos vacsora partira, üzleti eseményre jobbára bort szokás vinni. De hasonló alkalmak az évfordulók is. Viszont azokra az eseményekre, amikor valakinek a sikerét ünnepeljük, inkább a pezsgőt válasszuk. Mondjuk diplomaosztó vagy munkahelyi kitüntetés.

És, hogy mi az, ami nem maradhat el bármilyen italról és alkalomról van szó?

Hát a csomagolás. Lehetőleg valami egyedi, névre szóló megoldást válassz. A klasszikus bortartó ajándéktáska is lehet jó ötlet, de manapság már léteznek ennél egyedibb megoldások is. Ha valami különlegesebb, személyre szabott csomagolást fontolgatsz, választhatsz például fa bortartót, esetleg stílusos sörös rekeszt. Olyat, amire akár egyedi üzenetet is gravíroztathatsz…

Mit szólsz az ötlethez? Ha kíváncsi lennél a GiftFactory kínálatára, klikk ide. Mutatjuk a teljes választékot.